2018. október 10., szerda

Kirándulás Székesfehérvárra

Szakmai kirándulást szervezünk 2018. október 20-án, szombaton Székesfehérvárra a Nyerges bemutató méhészetbe.

Indulás reggel 5 órakor a debreceni Tesco áruház parkolójából (Kishegyesi út). A méhészetben először részt veszünk egy vetített képes szakmai előadáson, majd megebédelünk egy közeli étteremben. Menü: húsleves + leveshús kirakva tányéron az asztalra, rántott szelet, rizi-bizi, sültkrumpli, káposztasaláta, palacsinta (csokis, ízes). Külön kérésre vegetáriánus menü is van, ezt előre kell jelezni. Italkiszolgálás csak a pultnál lesz. Ebéd után átmegyünk a méhészeti telephelyre (kb. 1,5 km), ahol 1-1,5 órát töltünk a bemutatón.

A Nyerges méhészetben Tamási rendszerű ½ NB rakodókaptárakat használnak, több telephelyen. Kisteherautóval, kéttengelyes utánfutóval vándorolnak. A kaptárakat, kereteket maguk gyártják, virágport is termelnek. A mézet, méhészeti termékeket közvetlenül a fogyasztók felé értékesítik.
2013-tól engedéllyel rendelkező méhanya-nevelő telepet üzemeltet
nek. A családi házuk mellett egy újonnan kialakított pergető-ház és mézkiszerelő található.

A méhészetlátogatás után megtekintjük a nagyon szép Bory várat, melyet Bory Jenő (1879-1959) szobrászművész és építészmérnök épített, saját tervei és fantáziája alapján 40 nyáron keresztül, „emléket emelve a hitvesi szeretetnek és a művészi álmainak”.

A korábbi kirándulásoknál nagyobb távolság miatt a hazaérkezés később, 8 óra körül várható, de a programoktól függően ez változhat.
Részvételi díj: 4000 Ft, mely tartalmazza a szakmai programon túl az ebéd és a várbelépő díját, italfogyasztás nélkül. Kérjük, igazolványt mindenki hozzon magával, a várbelépő vásárlásnál kérhetik. 

Jelentkezni lehet Kovácsné Nagy Juditnál a 30-910-0085-ös telefonszámon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése