2015. február 18., szerda

Pályázat: Barátaink, a méhek

Az Aegis Ephebum Egyesület környezetvédelmi pályázatot hirdet gyerekeknek "Barátaink, a méhek" címmel. A pályázat kiírója kreatív, tettre kész gyerekek jelentkezésére számít, akik bemutatják: mit tudnak a méhekről, a természet körforgásában betöltött szerepükről, a szorgos rovarok védelméről, esetleg milyen a méhekhez, a méhészethez köthető kreatív ötleteik vannak.

A pályázaton I.-VIII. osztályos diákok (egyénileg vagy csoportosan) vehetnek részt, de mivel is? A kiíró fotókkal dokumentált tevékenységi beszámolót vár fa vagy virágültetésről; az emberek és a méhek, a természet kapcsolatáról szóló rajzokat és festményeket; a méhekről, a méhek életéről szóló (gyűjtött vagy saját) meséket; méhekről és méhészekről szóló közmondásokat, szólásokat; olyan ételrecepteket, melyek mézet hasznosítanak. 
A pályázaton fel kell tüntetni a pályázó nevét, életkorát, elérhetőségét (esetenként a szülő elérhetőségét), félkészítője (tanára) nevét. Leadási határidő május 10., postacím: 415700 Érmihályfalva, Mester utca 40 szám. 
A pedagógusok az egybegyűjtött pályázatokat a Bartók Béla Művelődési Házban személyesen is leadhatják (a fenti címen). Eredményhirdetés június 20-án.
A zsűri által legjobbnak ítélt három pályázat készítője egy-egy érdekes környezet- és természetvédelmi témájú könyvcsomagot kap, a legkreatívabb osztályokat külön jutalmazzák. A legjobb alkotásokat közzéteszik az ermihalyfalva.ro internetes oldalon, illetve az Érmelléki Méhészet Facebook-oldalon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése